El Escondite meni_final

Svi znaju da obožavam dobru klopu, i da sam gurman i hedonista. Ali u Srbiji retko imate priliku da negde baš potpuno uživate svim svojim čulima. Uglavnom su porcije ogromne, preobimne i „klasične“. Onako, „srpski“. Retko gde možete probati neke nove specijalitet, što nije „srpsko“, a opet zadovoljiti sva Vaša čula.

E to se upravo meni desilo prošle nedelje. Odmah u startu da napomenem da pišem ovaj blogpost iz čiste oduševljenosti prema restoranu koji ću opisati. Dakle, ovo nije plaćena reklama već iskren tekst o restoranu moje sestre koja ga vodi sa mnogo ljubavi.

Sve na maksimalnom nivou
Sve na maksimalnom nivou

El Escondite na Španskom znači „Skrovište“. U zabačenom delu Lazarevićeve kod broja 5, nalazi se jedno zaista pravo sklonište, za vašu dušu i um. Kada uđete, odmah sa leve strane mlada devojka sa anđeoskim glasom peva španske pesme u pratnji sjajnog gitariste. Sam restoran je u polu špansko retro, polu modernom stilu. Poenta restorana je da probate „predjela“ od kojih ćete se zaista najesti i nije vam potrebno glavno jelo. Ta predjela uključuju od raznih vrsta pršuta pa sve do posebno spremljenih lignji i pohovanih sireva.  Između dva dela restorana nalazi se pult na kojem šef kuhinje seče posebnu, najkvalitetniju pršutu, „na vaše oči“, koja vam se kasnije uslužuje. To je posebna pršuta od Iberijskog svinjčeta koja je gajena isključivo žirevima, koja slobodno šeta poljima i ima 0 (nula) holesterola. Možda jeste malo veća cena ali vredi svaki dinar. Mora se probati. Posebno bih nahvalio Kastiljski sir koji je neverovatan. Punog ali ne prejakog ukusa, koji se prosto topi u ustima. Takođe su mi jako zanimljivi bili mini hamburgerčići od najkvalitetnijeg mesa. I naravno, tu su nezaobilazni pohovani vrganji i pohovana šunka sa Kastiljskim sirom. Predivan ukus i neverovatan osećaj u ustima.

El Escondite meni_final

Naravno, uz savršenu klopu uvek ide i savršeno vino. Postoji veliki izbor vina, koje ide sjajno uz ova predjela kao i muziku. Ono što je jako zanimljivo jeste da nakon određenog vremena tri kuvara (Kubacan, Španac i Brazilac) pridužuju se muzici i sviraju na svojim instrumentima i pevaju 🙂 Nezaboravno iskustvo.

I na kraju, ovaj restoran je dobio odlične ocene na TripAdvisor-u. Ja vas pozivam sve da lično dođete i uverite se sve gore izgovoreno, nećete se pokajati. Živeli!

1

4

Cenovnik
Cenovnik

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.