Kada ste zadnji put videli neku duhovitu i smešnu reklamu na tv nebu Srbije? Navikli smo na uštogljene, preozbiljne i ne preterano duhovite reklame. I tako otkad znam za sebe. Svake godine se odrźava Noć Reklamoždera gde se prikazuju reklame iz celog sveta. Postoje i druga mesta gde se slicne reklame prikazuju, a zaključak je uvek isti: u svetu se prave jako duhovite i „dobre“ reklame.

Sa druge strane, prema određenim istraživanjima, kaže se da Srbi ne veruju u reklame. Što i jeste donekle istina. Ali odgovorno tvrdim da su reklame zabavne i duhovite poput onih što se prikazuju u svetu, narod bi definitivno više „verovao“ reklamama. Zapravo, nije to verovanje reklamama koliko želja da se ispoštuje odlična reklama. Jer, kad god vidimo neku „opičenu“, ludo zabavnu reklamu pomislimo „jao e baš bih voleo da probam ovo“.

Zato mislim da je vreme da kompanije u Srbiji dobro razmisle o pravcu kojim će njihove reklame krenuti u budućnosti jer iskreno narod u Srbiji nije dosadan i voli život, uzbuđenje i zabavu. Zato, dajte im zabavu!

Evo par primera prezabavnih reklama 🙂

httpv://www.youtube.com/watch?v=aezWJsF7mBE

Kada ste videli ovakve reklame u Srbiji? Predlažem vam da pogledate ovaj video do kraja

httpv://www.youtube.com/watch?v=enzkdcCE8s4

I posle se pitate zašto je u Americi sport popularan 🙂

httpv://www.youtube.com/watch?v=aMQaq10tyik

A evo kako Turska banka pravi reklamu? Kada ćemo mi videti slične reklame kod domaćih banaka? Neku zabavnu i duhovitu možda?

One thought to “Da li je u Srbiji vreme za duhovite reklame?”

  • Djordje Sugaris

    Srbija ima problem sa duhovitim reklamama, jer najčešće rezultati budu katastrofalno primitivni ili prosto low-brow na bilo koji drugi način. Sofisticiraniji (ne nužno i intelektualniji) humor bi prošao, samo neko treba da se usudi da ga sprovede kako treba.

    Odgovori

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.