IT hajp vraća komunizam na mala vrata

You may also like...

2 Responses

  1. Ivana kaže:

    Bezveze je ako se taj lik petljao u pseudonaučna objašnjenja (socijaldarvinizam itd) ali logično je da ako se manje žena obrazuje za neki profil, manje će ih i biti u tom poslu. Potrebno je da postane normalna opcija da žena radi neki posao koji nije tipično ženski a to se do sada rešavalo kvotama (konkretno imam na umu parlament). Kad uvedeš kvote, nove generacije odrastu u svetu gde vide žene kao poslanice, ministarke, predsednice, i veći broj mladih žena se odluči da se bavi politikom nego u prethodnoj generaciji.

    Još jedna tipična prepreka je ta što žene češće biraju da rade ono u čemu su bolje kad se porede same sa sobom, a ne sa ostalima. Tipa, ako je devojčica među top 5% matematičara u razredu, ali njoj lično slabije ide matematika nego jezici, mala je šansa da će upisati prirodni ili tehnički fakultet. Što je naravno greška, koju je Marjam Mirzakani npr izbegla (htela najpre da bude književnica).

  2. Dobro primećena crta komunističkog načina razmišljanja u svemu tome. Kako primećujem, mnogi idu na to da su „isto“ i „ravnopravno“ sinonimi – a nisu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *